top of page

Ivo Neame & Sointi Jazz Orchestra

Kerava-sali, Keuda, Kerava

14. syyskuuta 2024

Syyskuussa Sointi Jazz Orchestran vieraaksi saapuu brittiläinen pianisti-säveltäjä Ivo Neame! Konsertissa kuullaan Neamen jazzorkesterisävellyksiä, joita hän on kirjoittanut vuonna 2023 toimiessaan saksalaisen Cologne Contemporary Jazz Orchestran residenssisäveltäjänä sekä kappaleita hänen oman 12-henkisen yhtyeensä Glimpses of Truth -albumilta (2021). Konsertissa kuultavat versiot on sovitettu Sointi Jazz Orchestran kokoonpanolle.

Ivo Neame on kansainvälisesti tunnettu pianisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja, joka on vakiinnuttanut asemansa yhtenä contemporary jazz -skenen innovatiivisimmista tekijöistä. Neame on tehnyt yhteistyötä mm. Frankfurt Radio Big Band ja London Sinfoniettan kanssa. Hänet tunnetaan oman yhtyeensä lisäksi erityisesti työstään mm. Phronesis ja Marius Neset Quintet -yhtyeissä sekä yhteistyöstä Hermeto Pascoalin ja Kenny Wheelerin kanssa. Neamen musiikkia on luonnehdittu hämmästyttäväksi sekoitukseksi virtuositeettia, hienostuneisuutta ja leikkisyyttä.

Konsertissa kuultavia sävellyksiä yhdistää rytminen rikkaus ja harmoninen hienostuneisuus. Niissä on kuultavissa vaikutteitta useista eri tyyleistä kuten etelä-intialaisesta klassisesta musiikista, länsiafrikkalaisesta musiikista sekä uudesta eurooppalaisesta jazzista ja klassisesta musiikista. Inspiraatiota Neame on saanut mm. kirjailijoiden Roger McGoughin ja Douglas Adamsin teksteistä.

Konsertin järjestää Kerava Jazz Festival.

Lisätietoja osoitteesta: http://www.keravajazz.fi/ohjelma24.htm

bottom of page