top of page

Sointi Jazz Orchestra & Helsingin kamarikuoro: Utopia

Kuopion Musiikkikeskus

24. marraskuuta 2024

“Utopia = mahdoton haavekuvitelma; haaveellinen (maailmanparannus)suunnitelma; jonkin aatteen mukainen (toteutumaton) ihanneyhteiskunta” -Kielitoimiston sanakirja

Uusista avauksista ja kiinnostavista konserttikokonaisuuksista tunnetut Sointi Jazz Orchestra ja tuore Grammy- ja Emma-voittaja Helsingin kamarikuoro yhdistyvät uudessa Utopia-esityksessä!

Utopia-kantaesityskonsertissa kuullaan uusia sävellyksiä viideltä eri taustasta tulevalta suomalaiselta säveltäjältä, jotka ovat kirjoittaneet teoksensa juuri tälle esiintyjäjoukolle yhteisen teeman pohjalta. Sävellyksistä vastaavat Antti Auvinen, Markus Fagerudd, Anna-Mari Kähärä, Mikko Sarvanne ja Selma Savolainen. Konsertin kapellimestarina toimii Atso Almila.

Helsingin kamarikuoro
Helsingin kamarikuoro perustettiin vuonna 1962 Radion kamarikuorona, ja se otti käyttöön nykyisen nimensä vuonna 2005. Kuoron monipuolinen ohjelmisto pitää sisällään musiikkia renessanssista nykypäivään ja kuoro on erityisen arvostettu työstään uuden musiikin parissa. Helsingin kamarikuoro esiintyy usein festivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja tekee yhteistyötä sinfoniaorkestereiden, vanhan musiikin kokoonpanojen sekä uuden musiikin yhtyeiden kanssa. Helsingin kamarikuoro on julkaissut lukuisia äänitteitä, ja voittanut niillä Grammy- ja Emma-palkinnot. Kuoron konsertteja esitetään säännöllisesti radiossa ja televisiossa, ja se on esiintynyt myös ARTE-kanavan sekä European Broadcasting Unionin tuotannoissa. Viime aikoina kuoro on esiintynyt kiertueella Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Belgiassa, Alankomaissa, Puolassa ja Pohjoismaissa.

Utopia
su 24.11.2024 klo 18.00
Kuopion Musiikkikeskus
Kesto n. 90min, sisältää väliajan
Liput 30€/25€/15€ + toimitusmaksu
Lisätietoja: https://www.kuopionmusiikkikeskus.fi/ohjelmisto/sointi-jazz-orchestra-helsingin-kamarikuoro-utopia

Utopia-kiertue:
to 21.11. Tampere-talo
la 23.11. Musiikkitalo, Helsinki
su 24.11. Kuopion Musiikkikeskus

Konsertit mahdollistaa Uudet klassikot -rahasto.

bottom of page