top of page

Tiedote 11.9.2023: Sointi Jazz Orchestran 10-vuotisjuhlavuosi huipentuu Korjaamon juhlakonserttiin marraskuussa

Tiedote 11.9.2023: Sointi Jazz Orchestran 10-vuotisjuhlavuosi huipentuu Korjaamon juhlakonserttiin marraskuussa

Sointi Jazz Orchestran 10-vuotisjuhlavuosi huipentuu 1.11. Helsingin Korjaamolla järjestettävään juhlakonserttiin. Lisäksi yhtye esiintyy syksyllä Anders Jorminin ja Anni Elifin kanssa G Livelabeissa Tampereella 20.9. ja Helsingissä 21.9., sekä tekee konserttivierailun saksofonisti Joakim Berghällin kanssa Lappeenrannan Nuijamieheen 8.11.

Rasmus Soinin kymmenen vuotta sitten perustamaa Sointi Jazz Orchestraa voi pitää monella tapaa ainutlaatuisena kokoonpanona sekä Suomen musiikkikentällä että kansainvälisesti. 18-henkinen ammattilaisista koostuva jazzorkesteri on uudistanut ja monipuolistanut big band -perinnettä kaihtamatta eri tyylilajien yhdistelemistä. Erityisesti uuteen musiikkiin keskittyvä yhtye toteuttaa vuosittain sille räätälöityjä uusia konserttikokonaisuuksia. Ohjelmistot koostuvat yksittäisistä tilaustöistä, kantaesityskonserteista sekä solistivieraiden ympärille rakennetuista, uusia sovituksia sisältävistä ohjelmistoista. Yhtyeen solisteina ovat vierailleet muun muassa Mathias Eick, Maria Faust, Marius Neset ja Aili Ikonen. Alunperin Metropolia Ammattikorkeakoulun sävellyskonserttiin kasatun yhtyeen kymmenvuotiselle matkalle on kertynyt toistasataa konserttia, viisi albumia, Kolibri-albumin Teosto-palkintoehdokkuus sekä kansainvälinen kilpailumenestys.

Keväällä yhtye konsertoi yhdessä maailmanmusiikki-duo VILDÁn kanssa kolmen konsertin kiertueella, järjesti Sid Hillen sävellyskonsertin Helsingin Temppeliaukion kirkossa sekä kantaesityskonsertin Helsingin Malmitalossa, jossa kuultiin Teemu Eerolan ja Aleksis Liukon uudet teokset. Lisäksi kesän aikana yhtye vieraili savonlinnalaisella Saimaa Jazz Festivaalilla yhdessä Joakim Berghällin kanssa ja Helsingin Etno-Espassa yhdessä harmonikkataiteilija Kaisa Ristiluoman ja laulaja Maja Mannilan kanssa.

”10-vuotisjuhlavuosi on ollut monipuolinen ja yhtyettä hyvin kuvaava kattaus. Kevään sävellyskonsertit ja kantaesityskonsertit, genrerajat ylittävä yhteistyö ja solistivieraat, jotka eivät ole ennen esiintyneet jazzorkesterin kanssa ovat sitä kulttuuria rikastuttavaa toimintaa, josta meidät tunnetaan ja jota haluamme tehdä. Syksyn solistivieraat omine sävellyksineen sekä 10v-juhlakonsertti täydentävät tätä tarjontaa vielä komeasti. Juhlakonsertti jo itsessään on kuin Sointin laaja produktiokattaus tiivistettynä yhteen iltaan. Odotan erittäin lämminhenkistä ja vähän spektaakkelimaista konserttia”, Rasmus Soini kertoo juhlavuoden tunnelmista.

Syyskuussa yhtyeen solistivieraaksi saapuu legendaarinen ruotsalais-kontrabasisti Anders Jormin, jonka musiikille omistetut Songs and Elegies -konsertit toteutetaan G Livelabeissa Tampereella ja Helsingissä 20. ja 21.9. Konserttien solistina esiintyy myös yksi tämän hetken kiinnostavimmista laulajista, konserteissa myös selloa soittava, Anni Elif.

Marraskuun ensimmäisenä päivänä tunnelma on katossa, kun yhtye kokoontuu 10-vuotisjuhlakonsertin merkeissä Helsingin Korjaamolle. Mukana on useita solisteja, joiden kanssa Sointi on tehnyt yhteistyötä menneinä vuosina. Lavalle nousevat mm. Matti Johannes Koivu, Stina Koistinen, Aili Järvelä, Juhani "Junnu" Aaltonen ja Kaisa Ristiluoma. Konsertissa kantaesitetään myös Iro Haarlan yhtyeelle kirjoittama sävellys Vetten päällä. 8.11. yhtye vierailee Lappeenrannan Kulttuuritila Nuijamiehessä yhdessä Joakim Berghällin kanssa. Konsertin ohjelmisto koostuu mm. Berghällin säveltämästä kuusiosaisesta Turta-teoksesta, joka on julkaistu kesällä Berghäll Brothers Big Bandin albumina.

Marraskuussa yhtye äänittää kuudennen studioalbuminsa, joka julkaistaan vuoden 2024 aikana.


Sointi Jazz Orchestra 10-vuotisjuhlavuoden syksyn ohjelmisto:
20.9. Sointi Jazz Orchestra & Anders Jormin & Anni Elif, G Livelab Tampere
21.9. Sointi Jazz Orchestra & Anders Jormin & Anni Elif, G Livelab Helsinki
1.11. Sointi Jazz Orchestra 10v!, Korjaamo, Helsinki
8.11. Sointi Jazz Orchestra & Joakim Berghäll, Kulttuuritila Nuijamies, Lappeenranta

bottom of page